• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Cadre didactice

Curriculum vitae

Contact

Cadru didactic/domeniul de activitate

Prof. dr. ing. Chinciu Daniel

Tehnologii textile; structura tesaturilor; management industrial; proiectare asistata de calculator

Prof. dr. ing. Liute Dumitru

Cinematica si dinamica corpurilor textile in procesele de infasurare-desfasurare; proiectarea si constructia mecanismelor de infasurare la masini de urzit, de incleiat, de rasucit; tehnologii moderne de depunere a flotelor de lubrefiere/ incleiere pe fire textile.

Prof. dr. ing. mat. Ciocoiu Mihai

Tehnologii mecanice textile; optimizarea proceselor tehnologice textile; conducerea prin calculator a proceselor; prelucrare automata a datelor experimentale; strategii de cercetare.

Prof. dr. ing. Avram Dorin

Prelucrarea fibrelor de lana si tip lana; structura firelor; proiectarea firelor; sisteme de filare neconventionale.

   

Profesori consultanti:

w Prof.dr.ing. Cuzic Zvonaru Carmen

w Prof.dr.ing. Preda Constantin

w Prof.dr.ing. Neculaiasa Mariana

w Prof.dr.ing. Gribincea Valeria

w Prof.dr.ing. Vîlcu Maria

w Conf.dr.ing. Avram Maria

w Conf.dr.ing. Zamfir Maria

Prof.dr.ing. Mustata Adriana

Proiectarea proceselor si masinilor din filatura; optimizari ale proceselor din filatura; tehnologii de obtinere a firelor speciale; fire tehnice.

Prof. dr. ing. Bordeianu Demetra-Lacramioara

Analiza caracteristicilor, proprietatilor si a modului de comportare a  fibrelor textile; realizarea de noi structuri de fire tip bumbac si evaluarea calitatii pentru acestea; optimizarea parametrilor tehnologici de obtinere a firelor tip bumbac.

 

Prof. dr. ing. Cioara Ioan

Proiectarea si realizarea de: tesaturi cu utilizari tehnice si industriale, produse impletite plate si 3D cu utilizari industriale, produse tesute din domeniul pasmanteriei; fundamentarea elementelor tehnologice de apreciere a performantelor masinilor de tesut si a masinilor de impletit; fundamentarea si realizarea softurilor de proiectarea asistata de calculator a tesaturilor si impletiturilor cu destinatii tehnice.

 

Prof. dr. ing. Cioara Lucica

Structura si proiectarea tesaturilor; proiectare asistata de calculator; proiectarea produselor de pasmanterie tesuta si impletita; proiectarea tesaturilor tehnice cu proprietati de functionare impuse; prelucrare industriala (tesatorie).

 

Conf. dr. mat. Slabu Valeria

Prelucrarea automata a datelor in industria textila; demonstrare automata si programare logica; utilizarea calculatorului in statistica matematica; statistica matematica.

 

Conf. dr. ing. Sava Costica

Filarea fibrelor de bumbac; tehnologii neconventionale in filatura de bumbac; obtinerea textilelor netesute.

 

Conf. dr. ing. Iacob Ioan

Dezvoltarea si optimizarea tehnologiilor textile; proiectarea proceselor din domeniul tesatoriei; compozite cu inserţii din materiale textile.

 

Conf. dr. ing. Harpa Rodica

Elaborarea si implementarea tehnicilor si metodelor de asigurare a calitatii in textile; testare fire si tesaturi cu diverse destinatii; testare ciorapi medicinali; elaborarea planurilor de control si inspectie a calitatii in filatura si tesatorie; optimizarea proceselor din filatura; optimizarea prelucrarii amestecurilor in filatura de bumbac asistata de calculator.

 

Conf. dr. ing. Cascaval Doina

Modelarea si simularea proceselor stohastice; monitorizarea proceselor textile; sisteme de timp real; proiectare tehnologica asistata de calculator.

 

Conf. dr. ing. Cristian Irina

Structura si proiectarea tesaturilor 2D si 3D; CAD tesaturi; materiale textile compozite; bazele designului textil.


Sef lucr. dr. ing. Potop Georgeta-Lidia

Dezvoltarea si optimizarea tehnologiilor, utilajelor si proceselor din domeniul tesatoriilor; dezvoltarea produselor textile tesute; dezvoltarea produselor tesute din domeniul pasmanteriei.

 

Sef lucr. dr. ing. Leon Ana-Lacramioara

Managementul calitatii totale (TQM); monitorizarea proceselor prin metode statistice; textile medicale; testarea si dezvoltarea creativitatii; reciclare creativa; arta textila; comunicare interpersonala (inclusiv utilizarea limbajului pozitiv).

 

Sef lucr. dr. ing. Racu Cristina

Grafica asistata de calculator (AutoCAD, CorelDraw, Photoshop); tehnologii mecanice textile; testarea produselor textile si controlul calitatii; proiectare si prelucrare baze de date (Visual Fox); Programare (Pascal, C, C++)

 

Sef lucr. dr. ing. Arnautu Irina

Caracterizarea  structurala si fizico-mecanica a fibrelor, firelor si tesaturilor; creatia de patternuri cu editoare de grafica vectoriala si raster; exploatare soft integrat CAD/CAM Arachne pentru designul tesaturilor; simularea digitala a tesaturilor arheologice.

 

Sef lucr. dr. ing. Piroi Cristina

Tehnologii de prelucrare a fibrelor textile; testarea produselor textile; optimizarea proceselor tehnologice textile; proiectare tehnologica asistata de calculator; textile medicale.

 

Sef lucr. dr. ing. Liute Daniela

Structura infasurarii firelor textile; tensiunea textilelor la desfasurari tangentiale, aplicarea auxiliarilor chimici in prelucrarile mecanice textile; procese fizico-chimice in prelucrarile fibrelor si firelor textile.

 

Sef lucr. dr. ing. Ichim Mariana

Optimizarea proceselor tehnologice de obtinere a firelor, procese neconventionale de filare, tehnologii de prelucrare fibre noi, obtinerea si caracterizarea produselor textile inovative

 

Sef lucr. dr. ing. Lupu Iuliana-Gabriela

Tehnologia, structura si proprietatile textilelor netesute (in special agrotextile), optimizarea proprietatilor textilelor netesute, tehnologii de prelucrare a deseurilor textile

 

Sef lucr. dr. ing. Codau Elena

Optimizarea tehnologiilor textile; textile tehnice functionale; proprietati de confort ale produselor textile; modelarea si simularea transferului de caldura si umiditate.

 

Sef lucr. dr. ing. Buhu Liliana

Prelucrarea fibrelor de lana si tip lana; structura si proiectarea firelor; sisteme neconventionale de filare; materiale compozite cu insertii textile; managementul proiectelor.

 

Sef lucr. dr. ing. Buhu Adrian

Prelucrarea firelor; conducerea automata a proceselor din filatura si tesatorie; materiale textile inteligente; materiale compozite; eLearning; proiectarea utilajelor textile.

 

Sef lucr. dr. ing. Vilcu Catalin

Optimizarea proceselor de filare si tesere; structuri si proprietati ale fibrelor chimice modificate fizic si chimic; limbaje de programare Turbo Pascal si Turbo C++; proiectare tehnologica asistata de calculator (AutoCad, Corel Draw, Inventor).

 

Sef lucr. dr. ing. Hristian Liliana

Testarea si controlul calitatii produselor textile - fibre, fire, tesaturi si tricoturi; optimizarea  proceselor textile din filatura si tesatorie; metode de prelucrare statistica a datelor experimentale (Microsoft Excel, SPSS, SAS, PostrgreSQL, Exsys, EViews, Arima).

 

Sef lucr. dr. ing. Negru Daniela

Procese si masini in filatura de lana; structuri textile - fire; grafica asistata de calculator (AutoCAD).